Project title: Replacement dwelling in woodlands, new forest national park.

Value: £250,000

Project description: Due to the sensitivity nature of replacement dwelling within the new forest national park, the proposed replacement property was designed around the front elevation; the original house had been neglected over its latter years and was in a poor state of repair along with excessive amount of defects. 

Key Features

  • Contrasting brick detail across the top of the window heads, window reveals and corners of the building
  • An oak frame, vaulted ceiling and double glazed oak frame were incorporated into the rear kitchen area,
  • Glass window to the kitchen south easterly facing oak framed structure,
  • Insulation levels were included throughout the property.

Renewable energy was considered and implemented into the project to include:

  • Solar thermal to assist with hot water during the summer months, 
  • Wood burning stoves connected to back boiler,
  • Underfloor heating systems to both ground and first floor.

These features which although more modern complemented the Victorian features that were incorporated in the dwelling. The property was also extended by 30% within the permitted design at the stage the application took place. 

Copyright 2015 ghd partnership | Design by Footprint | Terms & Conditions